GJALTS BV

Let'get social!

"Hoe gaat het met OGOO?"

Na de start medio april en de begin mei doorgevoerde koerswijzigingkan ik zeggen dat steeds meer puzzelstukjes op hun plek beginnen te vallen.

Small change of plans...

In mijn Blog van 17 april kondigde ik de start van de zoektocht naar medewerker nr.1 voor OGOO aan. In de omschrijving konden jullie lezen dat het nieuwe team, dat ik graag wilde gaan vormen, zou bestaan uit .Net Developers. Maar diep in mijn achterhoofd bleef er iets kriebelen/jeuken zonder dat ik daar nou direct de vinger op kon leggen. Vele mooie/goede reacties en gesprekken volgden maar de kriebel bleef en begon langzamerhand duidelijker vorm te krijgen...

#STAYCURIOUS

Ok, op veler verzoek dan toch een eerste tipje van de sluier. Mede door mijn Blog "de dag die je wist dat zou komen" van 15 januari jl. was het voor mij wel duidelijk waar mijn hart ligt, ik had zojuist een prachtig afscheid gekregen van "mijn team". Het gevoel van dankbaarheid, trots en genieten gaf de doorslag, 'dit wil ik nog een keer.' Niet nog een keer zo'n afscheid, maar nog een keer zo'n team bouwen. Een team van hele verschillende persoonlijkheden ieder met zijn/haar eigen verhaal en eigen ideeën over waar ze naar toe willen. Een team waar je als individu volwaardig onderdeel van bent zonder dat individuele te verliezen. Een Team waarbij een leuk leven hoog in het vaandel staat.

Die beslissing was dus duidelijk, de tweede beslissing was misschien voor degenen die mij kennen wel net zo voor de hand liggend. Wat voor team moest het deze keer dan worden? (een nieuw Testteam zou het deze keer niet zijn). Ook daar was de oriëntatie eerst heel breed, maar alles op een rijtje zettend was in de IT wel een hele logische keuze. Zowel aan de consultants- als aan de klantkant ligt daar mijn grootste netwerk en ik weet dat ik mij hier enorm thuis voel, ondanks dat ik zelf geen IT-er ben. (ja, dat kan ;-))

Het wordt een team van 'Ontwikkelaars' waarmee we onder de OGOO de markt in zullen gaan vanuit het nieuwe kantoor in Hilversum. Het team zal maximaal 30 man/vrouw groot worden met als belangrijkste uitgangspunt de wil om een ieder zich individueel zo goed mogelijk te laten ontwikkelen door gebruik te maken van de voordelen van het team. Met deze grootte kennen we elkaar en kunnen we specifiek en aquraat inspelen op de wensen van zowel consultants als klanten.

Een leuk leven is een ander belangrijk uitgangspunt. Dit gaan we zeker doen door leuke dingen met elkaar te doen op zowel werkgebied maar ook zeker daarnaast. Om hier verder invulling aan te geven ben ik op dit moment bezig de arbeidsvoorwaarden op te stellen. In tegenstelling tot wat vaak gebeurt is het geen copy/paste actie, maar hou ik ze helemaal opnieuw tegen het licht. Uitgangspunt hierbij is om zo weinig mogelijk 'ballast'er in op te nemen. (dus bijvoorbeeld geen moeilijke concurrentie- /relatiebedingen e.d.) en ze aan te passen aan deze tijd... Mocht je nog ideeën hier over hebben dan hoor ik ze graag!

Afijn, nog heel wat te doen, maar leuk om e.e.a. al met jullie te kunnen delen. Benieuwd naar de volgende stappen? #StayCurious!

Gjalt

DE DAG DIE JE WIST DAT GING KOMEN

Zaterdagavond 13 januari 2018, het is zo ver... Na mijn aankondiging op 30 augustus dat ik mijn aandelen verkocht had en dat ik Salves officieel per 1 maart zou gaan verlaten wist ik dat het moment van definitief afscheid nemen er aan kwam.

De eerste tijd leek het nog ver weg, maar toen Bart (die mij opvolgt) mijn taken begon over te nemen en dit voortvarend deed kwam het einde toch sneller in zicht. Mede door vakanties e.d. van een aantal mensen uit 'mijn team' (laat ik het nog even zo noemen) in februari, was januari een mooi moment om mijn afscheidsfeest te plannen. Ik kon het niet laten (aard van het beestje... ) om vooraf enige voorkeuren uit te spreken. 'het liefst neem ik afscheid van mijn eigen team inclusief partners in mijn hometown Voorthuizen en dan wel specifiek bij Brasserie Buitenlust (waar Theo en Jolanda samen met hun medewerkers al een aantal keren hadden bewezen dat we met Salves daar een leuke en vooral ook lekkere avond konden hebben) en als laatste wilde ik ook graag de kans hebben om wat zeggen'. Maar verder heb ik het helemaal aan Gaby en Bart overgelaten om het te organiseren... :-)

De hele zaterdag had ik al met een 'zenuwachtig' gevoel rond gelopen. Gelukkig was collega Marco samen met Jeannet al in de middag bij ons thuis langs gekomen om voor enige afleiding te zorgen... Tsja, en dan daar sta je dan samen met Diana (mijn wederhelft) om 18 uur voor de deur van Buitenlust niet wetend wat zich achter die deur gaat afspelen ( en dat terwijl je normaal gesproken alles zoveel mogelijk zelf in de hand wil hebben bij dit soort dingen). Het gevoel is dubbel, aan de ene kant is dit de eerste stap naar een nieuw begin met nieuwe ideeën, nieuwe energie etc. maar aan de andere kant is het ook moeilijk omdat je afscheid gaat nemen van een team dat je van begin af aan zelf hebt opgebouwd, van mensen die je zelf hebt uitgezocht, die je zoveel hebben gegeven, die vertrouwen in je hebben, waarmee je prachtige maar soms ook moeilijke dingen hebt gedeeld, waarmee je samen hebt gewerkt aan een leuk leven...

Op het moment dat we de drempel overstappen zien we nagenoeg het hele team met partners bij elkaar zitten, iedereen is er al. (wat even vreemd is omdat ik gewend was om als eerste het licht aan en ook weer als laatste uit te doen) Een warme begroeting van een ieder volgt, langzaam zakt er wel iets van me af, ik ga genieten...

Bart komt al snel 'ter zake' en komt met een mooie speech waarin hij mij -al zeg ik het zelf- treffend weet te typeren. Knap, zeker gezien het feit dat hij pas recent het team is komen versterken. Ook Bart heeft het leuke leven begrepen en namens Salves en alle consultants overhandigd hij mij een tegoedbon voor een 11 gangen diner ( ja, het staat er echt, 11) bij The Jane in Antwerpen aan. En aangezien bij de 11 gangen ook een wijnarrangement hoort zit er ook nog een overnachting in een prachtig hotel bij. Wow!

Tot mijn grote verrassing geeft Bart daarna het woord over aan Majella. Majella die het heerlijk vind om voor zo'n groep het woord te doen (NOT!). Namens de collega's overhandigd zij mij een kookboek, maar niet zo maar een kookboek. Dit kookboek is samengesteld door de collega's. Een ieder heeft zijn of haar favoriete recept er in gezet met daarnaast nog een persoonlijke noot. Een prachtig persoonlijk kado, waarbij sommigen zichzelf al uitnodigen om mijn kookkunsten te komen testen. (het blijven testers ) Ik kan #ZekerWeten waarschijnlijk wel om gaan zetten in #ZekerEten!

Over kookkunsten gesproken, Theo en zijn brigade laten weer even zien waar ze bij Buitenlust allemaal toe in staat zijn door het ene naar het andere heerlijke gerechtje op de borden te toveren.

Als klap op de vuurpijl neemt tussen de gangen door Thijs-Jan het woord. In dit YouTube filmpje kunnen jullie zien hoe hij aan de hand van een hilarische presentatie uiteindelijk komt tot het uitreiken van 'de eerste steen van een mooie toekomst'. Hier word ik heeeeel blij van!

En dan is het moment daar, ook ik mag mijn woordje doen. De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik niet van het voorbereiden van presentaties/speeches ben en ook juist in deze situatie wil ik graag vanuit mijn gevoel praten, aldus geschied... Leuke momenten die in mij opkomen passeren de revue, ik probeer mijn dank naar dit prachtige team over te brengen en te laten zien waar ik trots op ben. Het gaat over samen, je ontwikkelen, groei, energie, gevoel en genieten. De eindconclusie is: het is gelukt om een uniek stel bij elkaar te krijgen en ik hoop dan ook dat ik in de toekomst ooit weer zo'n team kan vormen.

Uiteindelijk mag ik om een uur of twee 's nachts met de laatste collega's en partners samen dan toch nog het licht uit doen... Het is goed!

-Gjalt-

TOT IN 2018

DE KRACHT VAN LINKEDIN EN MIJN NETWERK

Ongeveer een maand geleden zette ik, zonder daar uitgebreid bij nagedacht te hebben, een nieuwe update op mijn LinkedIn profiel. Het was destijds voor mij hèt moment om, zoals ik toen nog dacht, mijn 'eerstelijns netwerk' binnen LinkedIn op hoogte te stellen van mijn naderende afscheid van Salves (ik had mijn aandelen verkocht en bleef nog een half jaar aan) en om diezelfde groep en passant ook nog even aan te geven dat ik nog niet wist wat ik hierna zou gaan doen. Dus nodigde ik simpelweg iedereen uit die het zou willen om met mij een kop koffie te drinken, te lunchen of dineren... ('Een leuk leven' is zeker onderdeel van mijn levensmotto)

Ongeveer een week verder had ik niet alleen 44 commentaren en 182 Likes, maar de update bleek 50.000+ views te hebben (ik weet dat dit nog niet betekend dat iedereen het van A tot Z gelezen heeft, maar toch...). Mijn Inmail-, messagebox, voicemail en Whatsapp liepen vol met vragen ( 'Maar wat ga je nou echt doen?'), complimenten ('stoer dat je je hart durft te volgen') en verzoekjes om eens af te spreken ('volgens mij moeten wij eens rond de tafel').

Horeca Nederland kan trots op mij zijn want vandaag kwam de 50ste afspraak op mijn lijstje te staan, voortkomend uit zowel mijn eerste, tweede als derdelijnsnetwerk op LinkedIn. Als ik zo door ga zou het zo maar zo kunnen zijn dat ik voor het eerst van mijn leven op mijn gewicht moet gaan letten (oké, dat is net iets te overdreven weten degenen die mij in levende lijve kennen).

Zoals gezegd ben ik nu in mijn oriëntatiefase, de gesprekken lopen, het geeft energie, mooie ideeën, fijne contacten en veel om over na te denken. Onderwijl komen er nog steeds nieuwe verzoeken binnen. Elk gesprek ga ik weer aan met open vizier, ik heb nog geen keuzes gemaakt en overal begin ik het gesprek op nul. 'Kleine' opportunities neem ik wel meteen aan en dit resulteerde al in een aantal 'advies- c.q. coachopdrachten'.

Bij deze wil ik toch nog wel even mijn positieve verbazing uitspreken over de kracht van LinkedIn samen met jullie die in mijn netwerk zitten. Let's get social!

Gjalt -- 06-46740152 / info@gjalts.nl --

PS Binnenkort vertel ik graag, hoe ik verder ga in dit proces en uiteraard blijf ik open staan voor nieuwe initiatieven!

SALVES ON TOUR; THE FINAL DESTINATION...

Afgelopen weekend hebben we met dit mooie team #Napels getest in het kader van het jaarlijkse uitje van #Salves Testservices Midden. Wat een topweekend weer met een prachtige groep mensen. Deze keer was het extra speciaal, aangezien ik per 1/9/'17 mijn aandeel in Salves heb verkocht en ik per 1/3/'18 de deur definitief achter mij dicht zal trekken om op zoek te gaan naar een nieuw avontuur. #ZekerWeten! #Trots