GJALTS BV

Let'get social!

DE DAG DIE JE WIST DAT GING KOMEN

Zaterdagavond 13 januari 2018, het is zo ver... Na mijn aankondiging op 30 augustus dat ik mijn aandelen verkocht had en dat ik Salves officieel per 1 maart zou gaan verlaten wist ik dat het moment van definitief afscheid nemen er aan kwam.

De eerste tijd leek het nog ver weg, maar toen Bart (die mij opvolgt) mijn taken begon over te nemen en dit voortvarend deed kwam het einde toch sneller in zicht. Mede door vakanties e.d. van een aantal mensen uit 'mijn team' (laat ik het nog even zo noemen) in februari, was januari een mooi moment om mijn afscheidsfeest te plannen. Ik kon het niet laten (aard van het beestje... ) om vooraf enige voorkeuren uit te spreken. 'het liefst neem ik afscheid van mijn eigen team inclusief partners in mijn hometown Voorthuizen en dan wel specifiek bij Brasserie Buitenlust (waar Theo en Jolanda samen met hun medewerkers al een aantal keren hadden bewezen dat we met Salves daar een leuke en vooral ook lekkere avond konden hebben) en als laatste wilde ik ook graag de kans hebben om wat zeggen'. Maar verder heb ik het helemaal aan Gaby en Bart overgelaten om het te organiseren... :-)

De hele zaterdag had ik al met een 'zenuwachtig' gevoel rond gelopen. Gelukkig was collega Marco samen met Jeannet al in de middag bij ons thuis langs gekomen om voor enige afleiding te zorgen... Tsja, en dan daar sta je dan samen met Diana (mijn wederhelft) om 18 uur voor de deur van Buitenlust niet wetend wat zich achter die deur gaat afspelen ( en dat terwijl je normaal gesproken alles zoveel mogelijk zelf in de hand wil hebben bij dit soort dingen). Het gevoel is dubbel, aan de ene kant is dit de eerste stap naar een nieuw begin met nieuwe ideeën, nieuwe energie etc. maar aan de andere kant is het ook moeilijk omdat je afscheid gaat nemen van een team dat je van begin af aan zelf hebt opgebouwd, van mensen die je zelf hebt uitgezocht, die je zoveel hebben gegeven, die vertrouwen in je hebben, waarmee je prachtige maar soms ook moeilijke dingen hebt gedeeld, waarmee je samen hebt gewerkt aan een leuk leven...

Op het moment dat we de drempel overstappen zien we nagenoeg het hele team met partners bij elkaar zitten, iedereen is er al. (wat even vreemd is omdat ik gewend was om als eerste het licht aan en ook weer als laatste uit te doen) Een warme begroeting van een ieder volgt, langzaam zakt er wel iets van me af, ik ga genieten...

Bart komt al snel 'ter zake' en komt met een mooie speech waarin hij mij -al zeg ik het zelf- treffend weet te typeren. Knap, zeker gezien het feit dat hij pas recent het team is komen versterken. Ook Bart heeft het leuke leven begrepen en namens Salves en alle consultants overhandigd hij mij een tegoedbon voor een 11 gangen diner ( ja, het staat er echt, 11) bij The Jane in Antwerpen aan. En aangezien bij de 11 gangen ook een wijnarrangement hoort zit er ook nog een overnachting in een prachtig hotel bij. Wow!

Tot mijn grote verrassing geeft Bart daarna het woord over aan Majella. Majella die het heerlijk vind om voor zo'n groep het woord te doen (NOT!). Namens de collega's overhandigd zij mij een kookboek, maar niet zo maar een kookboek. Dit kookboek is samengesteld door de collega's. Een ieder heeft zijn of haar favoriete recept er in gezet met daarnaast nog een persoonlijke noot. Een prachtig persoonlijk kado, waarbij sommigen zichzelf al uitnodigen om mijn kookkunsten te komen testen. (het blijven testers ) Ik kan #ZekerWeten waarschijnlijk wel om gaan zetten in #ZekerEten!

Over kookkunsten gesproken, Theo en zijn brigade laten weer even zien waar ze bij Buitenlust allemaal toe in staat zijn door het ene naar het andere heerlijke gerechtje op de borden te toveren.

Als klap op de vuurpijl neemt tussen de gangen door Thijs-Jan het woord. In dit YouTube filmpje kunnen jullie zien hoe hij aan de hand van een hilarische presentatie uiteindelijk komt tot het uitreiken van 'de eerste steen van een mooie toekomst'. Hier word ik heeeeel blij van!

En dan is het moment daar, ook ik mag mijn woordje doen. De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik niet van het voorbereiden van presentaties/speeches ben en ook juist in deze situatie wil ik graag vanuit mijn gevoel praten, aldus geschied... Leuke momenten die in mij opkomen passeren de revue, ik probeer mijn dank naar dit prachtige team over te brengen en te laten zien waar ik trots op ben. Het gaat over samen, je ontwikkelen, groei, energie, gevoel en genieten. De eindconclusie is: het is gelukt om een uniek stel bij elkaar te krijgen en ik hoop dan ook dat ik in de toekomst ooit weer zo'n team kan vormen.

Uiteindelijk mag ik om een uur of twee 's nachts met de laatste collega's en partners samen dan toch nog het licht uit doen... Het is goed!

-Gjalt-