GJALTS BV

Let'get social!

#STAYCURIOUS

Ok, op veler verzoek dan toch een eerste tipje van de sluier. Mede door mijn Blog "de dag die je wist dat zou komen" van 15 januari jl. was het voor mij wel duidelijk waar mijn hart ligt, ik had zojuist een prachtig afscheid gekregen van "mijn team". Het gevoel van dankbaarheid, trots en genieten gaf de doorslag, 'dit wil ik nog een keer.' Niet nog een keer zo'n afscheid, maar nog een keer zo'n team bouwen. Een team van hele verschillende persoonlijkheden ieder met zijn/haar eigen verhaal en eigen ideeën over waar ze naar toe willen. Een team waar je als individu volwaardig onderdeel van bent zonder dat individuele te verliezen. Een Team waarbij een leuk leven hoog in het vaandel staat.

Die beslissing was dus duidelijk, de tweede beslissing was misschien voor degenen die mij kennen wel net zo voor de hand liggend. Wat voor team moest het deze keer dan worden? (een nieuw Testteam zou het deze keer niet zijn). Ook daar was de oriëntatie eerst heel breed, maar alles op een rijtje zettend was in de IT wel een hele logische keuze. Zowel aan de consultants- als aan de klantkant ligt daar mijn grootste netwerk en ik weet dat ik mij hier enorm thuis voel, ondanks dat ik zelf geen IT-er ben. (ja, dat kan ;-))

Het wordt een team van 'Ontwikkelaars' waarmee we onder de OGOO de markt in zullen gaan vanuit het nieuwe kantoor in Hilversum. Het team zal maximaal 30 man/vrouw groot worden met als belangrijkste uitgangspunt de wil om een ieder zich individueel zo goed mogelijk te laten ontwikkelen door gebruik te maken van de voordelen van het team. Met deze grootte kennen we elkaar en kunnen we specifiek en aquraat inspelen op de wensen van zowel consultants als klanten.

Een leuk leven is een ander belangrijk uitgangspunt. Dit gaan we zeker doen door leuke dingen met elkaar te doen op zowel werkgebied maar ook zeker daarnaast. Om hier verder invulling aan te geven ben ik op dit moment bezig de arbeidsvoorwaarden op te stellen. In tegenstelling tot wat vaak gebeurt is het geen copy/paste actie, maar hou ik ze helemaal opnieuw tegen het licht. Uitgangspunt hierbij is om zo weinig mogelijk 'ballast'er in op te nemen. (dus bijvoorbeeld geen moeilijke concurrentie- /relatiebedingen e.d.) en ze aan te passen aan deze tijd... Mocht je nog ideeën hier over hebben dan hoor ik ze graag!

Afijn, nog heel wat te doen, maar leuk om e.e.a. al met jullie te kunnen delen. Benieuwd naar de volgende stappen? #StayCurious!

Gjalt