GJALTS BV

Let'get social!

"Hoe gaat het met OGOO?"

Om te beginnen was ik voor de start al op zoek naar een mooie, passende kantoorlocatie in het midden van het land. Eigenlijk vond ik deze bij toeval toen ik in gesprek was met Fred Voorn, eigenaar van Dijck& de Ridder. Fred ken ik al van heel vroeger (ja, zo oud ben ik wel) en zijn kantoor doet al sinds 2006 mijn boekhouding, naar mijn grote tevredenheid. Daarnaast spar ik graag met Fred over ideetjes die in mijn hoofd schieten. Deze keer (medio februari) vertelde ik hem over mijn plannen met OGOO en dat ik aan het kijken was naar een pandje in Laren. Zijn gevleugelde woorden waren toen; 'Mooi, maar zou je niet voor veel minder geld, meer oppervlak in dit prachtige pand in Hilversum willen huren?'Enthousiast liet hij mij de bovenverdieping zien. Ik had de keuze uit drie kamers, waarvan ik er uiteindelijk twee 'heb genomen'. Bijkomend voordeel voor mij is dat ik, als ik wil, elke dag met zijn team mag mee lunchen, praten en grappen & grollen. Daarnaast zit achter dit prachtige pand een enorme (net gerenoveerde, lees: waterproof gemaakte) parkeerplaats, dus parkeerplek verzekerd voor mijn toekomstige team én bezoekers. Na enig schilder- en inrichtingswerk ben ik er snel ingetrokken. We kunnen hier nog wel even groeien...


Ongeveer tegelijkertijd ben ik met Esther Verwindt van Studio Windtkracht aan de slag gegaan met logo, huisstijl en branding. Ik heb haar gebrieft over mijn ideeën en de uitstraling die ik graag wilde.Gelukkig kennen wij elkaar ook al ruim tien jaar waardoor zij uitstekend aanvoelt wat bij mij past.

Het Brandboard (zie hieronder) waar ze o.a. mee kwam was bijna de spijker op z'n kop voor mij. Ik werd er blij, energiek en trots van.

Zij is hier verder mee aan de slag gegaan en (heel Agile) levert zij op de door mij gewenste momenten de benodigde zaken op. Tussentijds wijst zij mij soms ook nog even fijntjes op nut en noodzaak van een duidelijke lijn. :-)

Met Martin Pama van Friesland Lease heb ik o.a. op advies van Bas van Dijk een heel prettig gesprek gehad over de mogelijkheden en flexibiliteit die Frieslan Lease mijn team en mij zouden kunnen bieden. Dus ons 'Mobiliteitsvraagstuk' (mooi woord voor scrabble) leg ik graag in hun handen.

Verder heb ik tussentijds bij Notaris Pool, in mijn hometown Voorthuizen, de oprichtingsakte getekend. Daaruit voortvloeiend ontving ik van de kamer van Koophandel het bericht dat OGOO BV geregistreerd is onder KvK nummer: 71600256. En de Rabobank heeft OGOO een bankrekeningnummer toegekend. Dus ik kan nu echt zeggen: "We bestaan!"

Maar ja, hoe zit het nou met die medewerker nummer 1 (of 2,3,4 etc.) hoor ik je denken. Om duidelijk te zijn, die is er nog niet. Wel zijn de gesprekken gaande en ik weet zeker dat nummer 1 daar tussen zit. Maar ik blijf kritisch; het moet kloppen, het gevoel, de vakkennis en -ervaring maar ook de fase waarin men instapt. De eerste OGOO-ers zullen een belangrijke inbreng hebben en houden in de ontwikkeling van OGOO, ook dat moet passen. Hij/zij moet willen ontdekken, pionieren, bijdragen en genieten. Ik hoop en verwacht binnenkort nummer 1 aan jullie voor te stellen. (Mocht je nog potentiële OGOO-ers kennen dan hoor ik het uiteraard graag!)

Wat de afgelopen tijd ook erg fijn en leuk was om te ontdekken was de reactie van potentiële opdrachtgevers van OGOO op mijn plannen. Een aantal hebben al aangegeven erg benieuwd te zijn naar wat we hen kunnen gaan bieden. Ik weet zeker dat we ze gaan verrassen, Expect the unexpected!

Wat ga ik de komende tijd o.a. nog doen:

  • Team bouwen; It's all about the team!
  • Website bouwen; Op OGOO.nl vindt je nu nog alleen de basis. Maar met de huisstijl-/brandadviezen van Esther Verwindt en de inbreng van de eerste OGOO-ers gaan we er iets moois van maken!
  • Mailomgeving/office365 inrichten; kleine uitdaging voor mij, maar gelukkig ken ik nog wel wat mensen in dat wereldje. :)
  • Samen met Dijck en de Ridder de Afas omgeving inrichten voor administratie, facturatie, timesheets e.d.
  • en vast nog veel meer...
  • Ik zou zeggen 'Stay Curious!' ( So do I )

Gjalt

P.s. mocht je vraag nog niet beantwoord zijn of je nieuwsgierigheid nog niet bevredigd, laat dan wat van je horen via info@ogoo.nl of bel/app mij op 06-46740152